29 Haziran 2009 Pazartesi

Mücver

Üç-dört kabağın kabukları kazınıp yıkanır, çukur bir kaba rendelenir. Üç yumurta kırılır. İsteğe göre dereotu ince ince kıyılarak eklenir. Ufak bir bağ taze soğan ince ince kıyılarak eklenir. Tuz, karabiber, kırmızı biber, çok az kimyonve iki çorba kaşığı yoğurt eklenerek iyice karıştırılır. On-onbeş dakika bekletilip tekrar karıştırılır. Üzerine azar azar un ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Karışım sütlaç kıvamına gelince yarım saat dinlendirilir. Genişçe bir tavaya bol sıvı yağ konup kızdırılır. Karışım kaşıkla yağ üzerine eklenir. Açık kahverengi olana kadar kızartılır. Kağıt peçete üzerine alınır ve soğuduktan sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder